Menú
¡Llama gratis! 900 264 357

Curso en Jardineria i floristeria del centro Institut Mollerussa

Programa de Curso en Jardineria i floristeria

Modalidad: Presencial
Localización: Lérida

Descripción

COMPETÈNCIA GENERAL

Instal·lar, conservar i restaurar jardins d'exterior i interior, així com prades per a ús esportiu, i realitzar les activitats de producció de planta i de floristeria, operant i mantenint la maquinària i instal·lacions, complint amb la normativa mediambiental, de control de qualitat i de prevenció de riscos laborals.

OBJECTIUS GENERALS

a) Interpretar plànols, analitzant les especificacions amb criteri tècnic per realitzar replanteigs de projectes de jardineria i restauració del paisatge.

b) Realitzar les tasques, segons bones pràctiques agrícoles, justificant la selecció i regulació dels equips a fi de preparar el terreny.

c) Identificar els substrats i les seves barreges, relacionant-los amb cada espècie vegetal per preparar el medi de cultiu.

d) Interpretar documentació i aplicar tècniques de muntatge i manteniment, analitzant les especificacions amb criteri tècnic per muntar i mantenir instal·lacions.

e) Identificar i aplicar els procediments de sembra i plantació, descrivint els mitjans tècnics per implantar el material vegetal.

f) Identificar i aplicar les tècniques de manteniment, reconeixent i seleccionant les eines, maquinària i equips per realitzar la conservació i reposició dels elements vegetals i no vegetals del jardí.

g) Descriure i utilitzar els mètodes de mostreig, identificant els procediments de recompte per quantificar els agents beneficiosos i perjudicials dels cultius.

h) Descriure i executar el procés de tractament fitosanitari, analitzant la documentació tècnica i seleccionant els equips per a la seva preparació i aplicació.

i) Analitzar els paràmetres tècnics i de qualitat, identificant els mitjans necessaris per realitzar la collita de fruits i llavors.

j) Realitzar les tasques seguint la programació de treball de les mateixes per a la propagació i el cultiu de plantes i pans d'herba.

k) Analitzar les condicions i documentació requerides en l'expedició i transport de comandes, identificant els materials i productes per realitzar l'embalatge, etiquetatge i condicionament.

l) Reconèixer i operar els elements de control de màquines i equips, relacionant-los amb les funcions que realitzen, a fi de manejar-los.

m) Aplicar tècniques de muntatge i manteniment, calculant les necessitats hídriques dels cultius i relacionant-los amb la seva aplicació per manejar sistemes de reg.

n) Descriure i aplicar criteris tècnics, pràctics i estètics analitzant la seva finalitat per organitzar sales i aparadors.

o) Descriure i executar les tècniques de muntatge, identificant els materials i eines per realitzar composicions florals i projectes de decoració.

p) Descriure les tècniques de màrqueting, justificant la seva aplicació per realitzar la venda de productes i serveis de jardineria i floristeria.

q) Analitzar les característiques dels productes i serveis, utilitzant les tècniques de comunicació adequades per assessorar tècnicament el client.

r) Analitzar i utilitzar els recursos existents per al «aprenentatge al llarg de la vida» i les tecnologies de la comunicació i de la informació per aprendre i actualitzar els seus coneixements, reconeixent les possibilitats de millora professional i personal, per adaptar-se a diferents situacions professionals i laborals.

s) Desenvolupar treballs en equip i valorar la seva organització, participant amb tolerància i respecte i prendre decisions col·lectives o individuals per actuar amb responsabilitat i autonomia.

t) Adoptar i valorar solucions creatives davant de problemes i contingències que es presenten en el desenvolupament dels processos de treball per resoldre de forma responsable les incidències de la seva activitat.

u) Aplicar tècniques de comunicació adaptant-se als continguts que es transmetran, a la seva finalitat, i a les característiques dels receptors, per assegurar l'eficàcia del procés.

v) Analitzar i relacionar els riscos ambientals i laborals associats a l'activitat professional, amb les causes que els produeixen a fi de fonamentar les mesures preventives que s’han d’adoptar, i aplicar els protocols corresponents, per evitar danys en un mateix, en les altres persones, en l'entorn i en l'ambient.

w) Aplicar i analitzar les tècniques necessàries per donar resposta a l'accessibilitat universal i al «disseny per a tots».

x) Aplicar i analitzar les tècniques necessàries per millorar els procediments de qualitat del treball en el procés d'aprenentatge i del sector productiu de referència.

y) Utilitzar procediments relacionats amb la cultura emprenedora, empresarial i d'iniciativa professional, per realitzar la gestió bàsica d'una petita empresa o emprendre un treball.

z) Reconèixer els seus drets i deures com a agent actiu en la societat, tenint en compte el marc legal que regula les condicions socials i laborals per participar com a ciutadà democràtic.

aa) Reconèixer i seleccionar el vocabulari tècnic bàsic i les expressions més habituals en llegua anglesa per interpretar documentació tècnica senzilla i comunicar-se en situacions quotidianes a l’empresa.

Temario

QUALIFICACIONS PROFESSIONALS INCLOSES EN EL TÍTOL

Instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes AR_2-168_2

UC_2-0531-11_2: Instal·lar jardins d'interior, exterior i zones verdes.

UC_2-0532-11_2: Mantenir i millorar jardins d'interior, exterior i zones verdes.

UC_2-0525-11_2: Conèixer i controlar les plagues, malalties, males herbes i fisiopaties.

UC_2-0526-31_2: Manejar tractors i màquines, realitzant-ne el manteniment.

UC_2-0526-32_2: Instal·lar i mantenir sistemes de reg.

UC_2-0526-33_2: Instal·lar i mantenir instal·lacions agràries.

Activitats de floristeria AR_2-457_2:

UC_2-1468-11_2: Coordinar i realitzar les activitats pròpies d'empreses de floristeria.

UC_2-1469-11_2: Realitzar composicions florals.

UC_2-1470-11_2: Realitzar composicions amb plantes.

UC_2-1471-11_2: Vendre i informar sobre productes i serveis de floristeria.

Mòduls Professionals

Fonaments agronòmics.

Taller i equips de tracció.

Infraestructures i instal·lacions agrícoles.

Principis de sanitat vegetal.

Control fitosanitari.

Implantació de jardins i zones verdes.

Manteniment i millora de jardins i zones verdes.

Producció de plantes i gleves en viver.

Composicions florals i amb plantes.

Establiments de floristeria.

Tècniques de venda en jardineria i floristeria.

Formació i orientació laboral

Empresa i iniciativa emprenedora

Anglès tècnic

Síntesi

Formació en centres de treball.

Información Adicional

COMPETÈNCIES PROFESSIONALS, PERSONALS I SOCIALS

a) Realitzar replanteigs de projectes de jardineria i restauració del paisatge seguint les indicacions dels plànols.

b) Preparar el terreny amb la maquinària seleccionada, realitzant la regulació dels equips i garantint que les tasques es realitzen segons bones pràctiques.

c) Preparar els substrats utilitzant les eines i mitjans adequats per a cada espècie vegetal.

d) Muntar i mantenir instal·lacions, infraestructures senzilles i equipament interpretant plànols d'instal·lació i manuals de manteniment.

e) Realitzar les tasques de sembra i/o plantació del material vegetal complint les especificacions del projecte.

f) Realitzar les tasques de conservació i reposició dels elements vegetals i no vegetals del jardí aplicant les tècniques adequades.

g) Quantificar els agents beneficiosos i perjudicials per als cultius, utilitzant els mètodes de mostreig establerts.

h) Preparar i aplicar el tractament fitosanitari necessari interpretant la documentació tècnica.

i) Realitzar la collita de fruits i llavors, la propagació i cultiu de plantes i pans d'herba mantenint les condicions de seguretat i atenent la programació de treball.

j) Realitzar l'embalatge, etiquetatge i condicionament de comandes per a la seva expedició i transport, seguint les instruccions rebudes.

k) Manejar equips i maquinària, seguint les especificacions tècniques.

l) Manejar el sistema de reg, optimitzant l'aprofitament d'aigua i verificant que les necessitats hídriques dels cultius estiguin cobertes.

m) Organitzar sales i aparadors aplicant criteris tècnics.

n) Realitzar composicions florals i projectes de decoració amb plantes naturals i/o artificials aplicant les tècniques establertes.

o) Assessorar tècnicament el client descrivint les característiques dels productes i serveis oferts, justificant la necessitat dels mateixos i valorant els objectius de l'empresa.

p) Comercialitzar productes i serveis de jardineria i floristeria aplicant les tècniques de venda i màrqueting.

q) Adaptar-se a les noves situacions laborals originades per canvis tecnològics i organitzatius en els processos productius, actualitzant els seus coneixements utilitzant els recursos existents per al «aprenentatge al llarg de la vida» i les tecnologies de la comunicació i de la informació.

r) Actuar amb responsabilitat i autonomia en l'àmbit de la seva competència, organitzant i desenvolupant el treball assignat cooperant o treballant en equip amb altres professionals en l'entorn de treball.

s) Resoldre de forma responsable les incidències relatives a la seva activitat, identificant les causes que les provoquen, dins de l'àmbit de la seva competència i autonomia.

t) Comunicar-se eficaçment, respectant l'autonomia i competència de les diferents persones que intervenen en l'àmbit de la seva feina.

u) Aplicar els protocols i les mesures preventives de riscos laborals i protecció ambiental durant el procés productiu, per evitar danys en les persones i en l'entorn laboral i ambiental.

v) Aplicar procediments de qualitat, d'accessibilitat universal i de «disseny per a tots» en les activitats professionals incloses en els processos de producció o prestació de serveis.

w) Realitzar la gestió bàsica per a la creació i funcionament d'una petita empresa i tenir iniciativa en la seva activitat professional.

x) Exercir els seus drets i complir amb les obligacions derivades de la seva activitat professional, d'acord amb l'establert en la legislació vigent, participant activament en la vida econòmica, social i cultural.

y) Interpretar en llengua anglesa documents tècnics senzills i les comunicacions bàsiques en els circuits d’una empresa del sector agrari.

Contacta ahora con el centro

Junglebox S.L. (Responsable) tratará tus datos personales con la finalidad de gestionar el envío de solicitudes de información requeridas y el envío de comunicaciones promocionales sobre formación, derivadas de tu consentimiento. Podrás ejercer tus derechos de acceso, supresión rectificación, limitación, portabilidad y otros derechos, según lo indicado en nuestra P. de Privacidad​